Cosul Tau
Niciun produs
 
 
Producători
 
Taguri
ERRO - FLASH ou JAVASCRIPT DESABILITADO!
 

 

Turmalina

Turmalina
Clic pentru mărire
Preţ: 25,00Lei inc.TVA
Disponibilitate: În Stoc
Model: Turmalina
Rating Mediu: Fără Rating

 

CE ESTE TURMALINA ?

 

Un mineral semi-pretios folosit atat la realizarea bijuteriilor cat si in terapii naturiste, noninvazive datorita proprietatilor sale fizice, speciale.

Ocurenta este in rocile magmatice pegmatitice.

Din punct de vedere chimic este un borosilicat de alumina, amestecat cu fluorina, continand (Na, Li,Ca) (Fe2, Mg, Mn, Al)3 Al6 I(OH)4 I (BO3)3ISi6O18I.

Cristalizeaza in sistem trigonal avand duritatea 7 – 7,5.

Denumirea Turmalina vine din senegaleza ( tura mali ) si inseamna piatra amestecata, cu culori vibrante.

Se poate prezenta in colorit diferit, de la magenta la albastru inchis, verde deschis pana la galben si cateodata negru. Se spune ca nu exista doua cristale de turmailna cu exact aceeasi culoare, aceasta schimbandu-se si datorita unghiului din care este luminat cristalul.

De aici s-a nascut si denumirea de "piatra magica", capabila sa protejeze sanatatea celui care o poarta.

Beneficiile aduse sanatatii organismului

Cristalul de turmalina are proprietati piroelectrice si piezoelectrice. Atunci cand este supus presiunii sau schimbarilor bruste de temperatura, dobandeste o incarcatura electrica capabila sa emita radiatii infrarosii si ioni negativi. Radiatiile apartin spectrului infrarosu cu lungimi de unda de 4-14mm

Acestea au efecte dovedite asupra organismului in ceea ce priveste activitatea leucocitelor, si oxidarea lipidica a acizilor grasi nesaturati. De asemenea stimuleaza concentrarea intracelulara a ionilor de calciu, fagocitoza, generarea oxigenului reactiv in neutrofite si raspunsul blastogenetic al limfocitelor.

Astazi este dovedit si cunoscut faptul ca Turmalina in forma cristalina ajuta organismul in procesul de detoxifiere.

Cercetarile preliminare despre efectele Turmalinei asupra organismelor vii au pus in evidenta faptul ca in prezenta cristalelor, metabolismul plantelor si animalelor se imbunatateste.

Turmalina a constituit obiectul analizei in multe universitati si centre de cercetare din lume. Datorita faptului ca este singurul mieral care poseda energie electrica in stare naturala, neprelucrat, si o sursa de ioni negativi si radiatii infrarosii, este cunoscut ca mineralul care ajuta la reglarea circulatiei sangvine, indepartarea stresului, cresterea puterii de concentrare mentala si intarirea sistemului imunitar.

In Japonia, in anul 1986 s-a pus in evidenta faptul ca si particulele mici de mineral poseda enegie bipolara la extremitati, aceasta nedisparand nici atunci cand este supus la temperaturi de peste 1000 grade Celsius. Atunci cand cristalele sunt aranjate negativ la pozitiv, pot genera curenti de pana la 0,06mA.

Toate proprietatile de mai sus au gasit o multitudine de aplicatii:

-      Filtrele de apa: - Folosit in stare naturala sau inglobat in granule, mineralul aduce  in mod natural, pH-ul apei la valori alcaline > 7, reduce apa in clusteri hexagonali (astfel este mai usor absorbita la nivel celular ) si are de asemenea proprietati germicide si dezodorante. In aditie, radiatiile infrarosii purifica apa si stimuleaza ionizarea, implicit alcalinizarea, apei.

-      Plasturii de detoxifiere: - Granulele de turmalina din compozitia plasturilor, la contact direct cu pielea, produc caldura si stimuleaza transpiratia. Datorita proprietatilor ei, Turmalina actioneaza asupra microorganismelor, bacteriilor, toxinelor astfel eliminate. In combinatie cu celelalte substante din compozitia plasturilor, stimuleaza detoxifierea organismului, rezultatul fiind un corp mai sanatos, un psihic mai odihnit.

-      Sosete, lenjerie intima, tampoane igienice: - Efectele bactericide, germicide si dezodorizante ala mineralului sunt utilizate la realizarea acestor produse care mentin curatenia in zonele intime ale corpului, acesta beneficiind de toate binefacerile Turmalinei.

Principalii compusi (%)

 

SiO2 – 36,72  Na2O – 1,90 B2O3 – 9,72  AlO3 – 31,08  K2O – 0,48  Li2O<0,008  Fe2O3 – 4,77

CaO – 0,98  TiO2 – 0,76   Mg2O – 8,71


Caracteristici ca mediu de filtrare:

- Genereaza ioni negativi

- Emite radiatii infrarosii din spectrul indepartat

- Greutate specifica 3,0 – 3,2

- Regleaza pH-ul apei la 7,0 – 7,2

- Insolubil cu eliberare treptata de microelemente

Dupa trecerea prin acest mediu, molecula de apa se restructureaza. Testele NMR ( nuclear magnetic resonance ) arata valori reduse de la 120Hz la <55Hz. Valoarea ORP scade la – 100 - + 200 mv, in functie de calitatea apei

Datorita capacitatilor autopolarizante ale mineralului, apar diferente de potential electric in jurul cristalelor. Prin eliberarea de electroni care se ataseaza moleculelor de apa si de oxigen, apar ionii negativi. ( aproximativ 2000/cm3 ) Astfel se regleaza pH-ul apei la valoarea de 7,0-7,2.

Pret: 20.00 RON/100 g.

 


Share
Scrieţi Review
Numele dumneavoastră:


Review-ul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Turmalina
Clic pentru mărire

ANPC
Magazin bazat pe OpenCart
Magazinul Aqua Felix © 2022