Cosul Tau
Niciun produs
 
 
Producători
 
Taguri
ERRO - FLASH ou JAVASCRIPT DESABILITADO!
 

 

Despre pH-ul apei osmozate

Despre pH-ul apei rezultate din osmoza inversa

Pentru a putea explicita acest fapt este necesar sa intelegem ce se intampla in timpul osmozei.

Intr-un sistem inchis pH-ul are diferite valori in functie de continuturile de CO2, HCO3 si CO3. Un continut mai mare de CO2 genereaza o valoare mai scazuta a pH-ului ( acid ), HCO3 controleaza valoarea neutra a pH-ului iar CO3, in cantitate mai mare, da alcalinitate. Deoarece membrana osmotica respinge ionii dizolvati nu si  gazele dizolvate, apa permeata va contine o cantitate de CO2, HCO3 si CO3 redusa cu aproape un grad pH.

Din cauza faptului ca echilibrul a fost deranjat, CO2 va intra in reactii de combinare avand ca rezultat H2O pana cand se reface echilibrul.

CO2 + H2O -> HCO3 + H +

In concluzie, scaderea pH-ului apei permeate este evidenta acolo unde CO2 este

 prezent in apa care alimenteaza sistemul. Scaderea pH-ului este cu atat mai evidenta

cu cat apa de intrare in sistem este mai alcalina ( mai bogata in HCO3 )

Acolo unde apa de la intrare este mai saraca in CO2, HCO3 sau CO3, diferentele intre pH-ul apei intrate in sistem si pH-ul apei permeate este nesemnificativa.

Daca sunteti preocupati de pH-ul apei pe care o consumati, este bine sa cunoasteti cate ceva despre acesta.

1.    Utilizati pentru masurarea pH-ului numai aparate speciale cu acuratete in citire  si evitati folosirea hartiei de Turnesol a carei acuratete lasa mult de dorit.

2.    Daca masuratoarea arata valori mult scazute fata de pH = 7, luati masura de a utiliza sisteme de filtre de remineralizare, in asa fel incat valoarea sa fie mai mare. Totusi nu exagerati, o apa cu pH ≥ 9 nu este sanatoasa pentru consumul zilnic.

3.    Sunt tari care au standardizat valorile pH-ului apei potabile, intre 6,5 si 9,0.

Se intelege ca aceste standarde sunt gandite pentru a minimiza agresivitatea apei si a evita fenomenele de coroziune ce au ca rezultat dizolvarea cuprului, plumbului si fierului in apa potabila.

4.    Este important sa intelegem cum corpul uman regleaza nivelul pH-ului intregului organism pentru a-l echilibra. El este „setat”sa neutralizeze orice substanta ingerata, aducand-o la pH neutru 7,5. Valoarea pH a substantei  ingurgitate se va schimba automat la contact cu stomacul.

5.    Cateva exemple de valori pH:

 

 

Apa de mare:     8,6                               Sifon: 2,5

Apa minerala:    7,4               Bauturi acidulate: 2,9

Apa municipala: 6 – 8                             Cafea: 4,0

Apa osmozata:   5 – 7                              Bere: 4,5

 

Adevarul este ca majoritatea bauturilor consumate zi de zi sunt acide. Atunci cand aproape toate sucurile naturale de fructe si legume au pH-ul acid este bine de stiut ca a consuma lichide cu pH acid nu este intotdeauna contraindicat. Consumul apei usor acide nu este daunator, atata timp cat ea este curata,  libera de poluanti. Excesele de orice fel sunt daunatoare si atunci concluzia este ca organismul trebuie ajutat in efortul sau de mentinere a echilibrului pH-ului prin consumul de lichide si alimente, controlat rationalANPC
Magazin bazat pe OpenCart
Magazinul Aqua Felix © 2022