Cosul Tau
Niciun produs
 
 
Producători
 
Taguri
ERRO - FLASH ou JAVASCRIPT DESABILITADO!
 

 

Despre Ionii negativi

 

 

In marea majoritate a cazurilor aerul pe care-l respiram este la fel de poluat ca si apa pe care o bem. Daca in privinta apei, potabilitatea acesteia poate fi realizata si controlata si la nivel casnic cu ajutorul sistemelor de filtrare pe care vi le oferim, ne-am gandit si la o rezolvare casnica a aerului pe care-l respiram in propria casa, in asa fel incat aici sa creem un mediu cat mai lipsit de poluantele care ne asalteaza de cum iesim afara.


S-a costatat ca expunerea continua si zilnica la poluantii atmosferici caracteristici aglomerarilor urbane si nu numai, predispune clar la aparitia si inmultirea bolilor acute si cornice, cum sunt :

Distonia psihica si neurovegetativa, disendocrinopatia, afectiuni ale aparatului respirator ( astm, alergopatie, emfizem, etc. ), boli cardio-vasculare si tumori.

Stiati ca intre ionizarea atmosferica si sanatate exista o stransa legatura?

Stiati ca starea de rau a organismului se poate datora si excesului de ioni pozitivi din atmosfera?

Ati auzit despre ionii negativi ca sunt supranumiti vitaminele aerului?

In cele ce urmeaza va vom prezenta cate ceva despre importanta prezentei ionilor negativi in aerul pe care-l respiram.

Aerul contine ioni, proveniti din atomi sau molecule de oxigen, azot, gaz carbonic, etc., cu incarcaturi electice pozitive sau negative.

Un atom sau o molecula care pierde un electron, dobandeste incarcatura electica pozitiva. Fixarea unui electron suplimentar provoaca aparitia unui ion negativ.

Cauzele naturale ale ionizarii aerului sunt multiple, incepand cu radiatiile ultraviolete solare, radiatiile cosmice, radioactivitatea solului, descarcari electrice, ploi, vanturi puternice, cascade, etc. 

Efectul celor doua tipuri de ioni asupra sanatatii organismului este diferit.

Este demonstrat faptul ca puritatea aerului este in mare parte determinata de raportul de continut intre ionii negativi si cei pozitivi.

Ionii negativi exercita o actiune benefica asupra organismului, suscitand o stare de bine, confort psihic si echilibru.

Ionii pozitivi in schmb, sunt responsabili de starile de irascibilitate si  disconfort ( constatate in special la persoanele perfect sanatoase in momentele de dinaintea dezlanturii unei furtuni, atunci cand continutul de ioni pozitivi din aer este foarte ridicat ) La cei suferinzi de astm, angina pectorala, ftizie, tulburarile se accentueaza in acea perioada.

Toate acestea dispar dupa furtuna ca si consecinta a cresterii cantitatii de ioni negativi produsi in timpul ploii torentiale si a descarcarilor electrice.

Acumularea in atmosfera de deasupra marilor aglomerari industriale a fumului, gazelor poluante, cenusa, praf, provoaca o scadere in continut a ionilor negativi si cresterea in acumulare a celor pozitivi.

In interiorul imobilelor, in spatiile productive sau de locuit, instalatiile de incalzire sau climatizare distrug ionii negativi. Starile de disconfort, slabiciune, oboseala, lipsa de concentrare si durerile de cap resimtite de persoanele care-si petrec timpul in incaperi insuficient aerisite se datoreaza nu numai prezentei insuficiente a oxigenului dar si lipsei ionilor negativi din aer.

Testele efectuate pe animale plasate intr-o atmosfera lipsita de ioni negativi, dar cu toate celelalte conditii biologice mentinute la parametri normali, au evidentiat faptul ca dupa aproximativ 8 ore, semnele vitale se altereaza rapid, ducand la deces.

S-a dovedit ca ionii negativi exercita o actiune benefica asupra organismului si a psihicului, suscitand euforia psihica, regland functionarea sistemului nervos central si vegetativ, precum si sistemul endocrin, pe care il normali-zeaza.

    In aerul liber concentratia de ioni usori este de 10 pe cm³ de aer, iar in incaperile cu aer conditionat aceasta concentratie poate scadea foarte mult,  prin incalzirea aerului si contitionarea sa se produce reducerea de ioni negativi din aerul rece deoarece peretii conductelor de aductiune ale aparatelor, aripioarele ventilatoarelor, invelisurile metalice  si  zidurile incaperii neutralizeaza  acesti ioni, astfel se explica de ce multe persoane sant incomodate de incalzirea aerului si in special de conditionarea sa.

 In aerul de munte, uscat, exista intre 800-1500 de ioni negativi pe cm³, in vreme ce  la  campie, aceasta cifra scade in jur de 400, in  orase in jur de 150, iar in interiorul  localurilor  foarte aglomerate si prost aerisite din perimetrul oraselor, numarul ionilor negativi scade la numai cateva zeci.  Nu trebuie uitat insa, apropo de influentele negative ale poluarii aerului  asupra ionizarii negative a acestuia, ca reducerea transparentei aerului din cauza poluarii contribuie substantial la scaderea procentului de ioni negativi  din atmosfera si la cresterea procentului de ioni pozitivi, a caror nocivitate este incontestabila.

 Ionii pozitivi provoaca o iritatie a cailor respiratorii, tulburand functia sistemului bronsic.

 Ionii negativi reprezinta, in multe cazuri, explicatia pentru care in unele localitati ne simtim bine si in altele nu, de ce in unele ne simtim tonici si bine dispusi iar, in altele apatici si fara vlaga.

      Influenta benefica a ionilor negativi isi spune cuvantul mai ales in protejarea cailor aeriene de inflamatiile curente(raceli, rino-faringite, traheite, bronsite)

     Rolul ionilor negativi este de-a dreptul capital in fenomenele respiratorii.

 -  ionii negativi  exercita efectele cele mai fericite asupra organismului si-l influenteaza direct in ceea ce priveste longevitatea.

 - contribuie la usurarea trecerii oxigenului din aer in sange, prin membrana celulelor pulmonare, ionii negativi contribuie la prelungirea vietii, la longevitate.

 - ionizarea negativa influenteaza favorabil ritmurile respiratorii si cardiace

 - influenteaza favorabil  tulburarile endocrine de tot felul sau cele de metabolism

 - ionii negativi exercita nete actiuni  calmante asupra cortexului cerebral, facilitand somnul si relaxarea

 - de asemenea, ionii negativi, prin stimularea producerii de serotonina, regleaza somnul si buna dispozitie

 - contribuie la revigorarea fizica si psihica a organismului

 -  ionii negativi intarzie dezvoltarea si scurteaza viata bacteriilor si virusurilor care produc holera,diareea, diverse actiuni ale pielii

 - ionii negativi, stimuland miscarea peristaltica a bronhiilor  reduc  timpul de contact al mucoasei bronsice cu fumul de tigara sau cu pulberile gudronice, astfel, implicit se reduce riscul de cancerizare ce revine nicotinei si gudroanelor

 Omul contemporan isi petrece in medie 66% din viata in incaperi inchise, iar diferitele cai de acces ale aerului spre incaperi, tind sa deterioreze virtutile terapeutice ale aerului proaspat natural; obligatia fiecarui individ, pentru spatiile inchise, este sa  mentina calitatea aerului iar unde este cazul sa reconditioneze instalatiile  de aer conditionat, astfel incat acestea sa nu  deterioreze calitatea aerului.

 Din aceasta realitate rezulta ca mijlocul cel mai bun  mijloc de a respira un aer bogat in ioni negativi ramane excursia in zone cu aer curat la munte, ses, in cranguri,  pe ogoare, in  paduri, de-a lungul apelor;

 Ionii negativi exercita o intensa actiune catalitica, al carei mecanism justifica marile eforturi de elucidare stiintifica intreprinse in prezent in foarte multe tari ale lumii.

AquaFelix



ANPC
Magazin bazat pe OpenCart
Magazinul Aqua Felix © 2023