Cosul Tau
Niciun produs
 
 
Producători
 
Taguri
ERRO - FLASH ou JAVASCRIPT DESABILITADO!
 

 

Despre apa imbuteliata

 

DESPRE APA IMBUTELIATA

In urma unui studiu realizat de un post american de televiziune s-a ajuns la concluzia ca nu intotdeauna apa imbuteliata are calitatea la nivelul mentionat de producatori pe etichete. In unele cazuri chiar, s-a constatat ca apa imbuteliata nu este cu nimic mai buna decat apa de la robinet !

FAPTE:

  • 1.   Consumul de petrol pentru producerea de PET uri, intr-un an este de 17 milioane barili, adica exact necesarul pentru a exploata 1,3 milioane automobile, nemaipunand la socoteala combustibilul consumat pentru transport !
  • 2.   Energia utilizata pentru producerea peturilor intr-un an este suficienta pentru a alimenta 190.000 de locuinte !
  • 3.   Din 167 PET uri utilizate de un locuitor intr-un an de zile, numai 36 sunt reciclate. Numai in USA sunt dispersate annual in mediu peste un miliard de PET uri !
  • 4.   Compusii chimici eliberati de  PET, in cantitati mici produc afectiuni fizice si psihice iar in cantitati mari chiar decesul !

 

Doua treimi din consumatorii de apa imbuteliata considera ca aceasta este mai sanatoasa, peste jumatate o consuma din comoditate iar peste o treime considera ca beau exact ceea ce scrie pe eticheta.

Realitatea a dovedit ca lucrurile nu stau tocmai asa. S-au descoperit numeroase cazuri in care apa imbuteliata are continuturi ridicate in substante daunatoare organismului iar de cele mai multe ori analizele au identificat alti substante si in alte cantitati decat cele inscrise pe etichete.(citeste acest articol )

Nu putine au fost cazurile si la noi in tara de retragere a loturi intregi de apa imbuteliata, dovedita improprie consumului datorita continutului ridicat de nitrati, nitriti si chiar materii fecale.

Pe de alta parte s-a constatat ca apa pastrata timp mai indelungat in PET uri, isi creste continutul in antimoniu deoarece plasticul recationeaza cu apa si elibereaza in aceasta substantele componente. La temperaturi de peste 30°Celsius, PET ul elibereaza Bisfenol A, substanta dovedit cancerigena. Din acest motiv apare pe PET uri mentiunea “a se feri de razele solare “.

 

Un procent de 10 – 15% din pretul platit pe un PET cu apa plata il reprezinta cheltuielile de publicitate. Din spoturile publicitare repetate cu obstinenta s-a constata ca se induce o psihoza in masa care ne face sa ne imaginam ca gustul apei imbuteliate este mai bun decat al apei provenite din alte surse.

 

De asemenea s-a indus in mintea consumatorilor ca apa imbuteliata este ieftina. Fapt cu totul si cu totul neadevarat, diferenta de pret intre apa de la robinet si cea imbuteliata este de 240 pana la 10.000 de ori.

 

Despre sursele din care provine apa imbuteliata s-a constata de multe ori ca sursa primara era “ reteaua municipala “ deci se imbutelia apa de la robinet. Nici sursele naturale nu sunt intotdeauna sigura. Acolo unde apa este captata din izvoare de munte, lucrurile stau destul de bine dar cand vine vorba de fantani, puturi sau foraje de adancime, continutul in poluanti este susceptibil sa fie mult mai mare. Substantele poluante pot proveni atat din infiltratiile care ajung la acviferul exploatat cat si din precara calitate a executiei forajului, care permite infiltrarea acviferelor de suprafata, care contin contaminantii, in sursa primara de la mare adancime.

 

CONCLUZIE:

 

Oricat am fi de economi si comozi, cea mai buna solutie pentru a avea la consum o apa cu calitati potabile SIGURE, este utilizarea unui filtru de apa casnic.

Oricat de buna ar fi calitatea apei potabile din reteaua de alimentare municipala, calitatea acesteia este verificata la distributie. Cu totul ala este calitatea la consumatorul final, adica la robinetul din casa noastra, pana unde apa parcurge o retea de distributie, de cele mai multe ori datand din “epoca de aur” iar chiar daca magistrala a fost inlocuita, pana la apartamentul in care locuim, apa trece prin aceleasi conducte antice.


ANPC
Magazin bazat pe OpenCart
Magazinul Aqua Felix © 2023