Cosul Tau
Niciun produs
 
 
Producători
 
Taguri
ERRO - FLASH ou JAVASCRIPT DESABILITADO!
 

 

Bazele teoriei detoxifierii

 

 

BAZELE  TEORIEI DETOXIFIERII PRIN BAI IONIZATE

Louis Kuhne ( 1835 – 1901 ) a fost un doctor naturist german.El  este descoperitorul si promotorul tratamentelor de detoxifiere prin intermediul apei, a Neo-Naturopatiei.

 

 

          Dezamagit de metodele de tratament practicate in aceea vreme si a neputintei stiintei in fata bolilor,  si-a canalizat studiile si cercetarile spre descoperirea metodelor naturiste de vindecare. 

Din punctul sau de vedere, plecand de la teoria Talasoterpiei,  Hidroterapia  poate imbunatati functiile de detoxifiere ale organismului. 

          La baza teoriei sale sta conceptul ca la originea bolilor organismului stau acumularile de deseuri si toxine din corpul uman.

          A aplicat teoria sa de vindecare in tot timpul vietii si a reusit sa amelioreze si chiar sa vindece boli grave carora stiinta medicala a acelor vremuri le daduse verdict de incurabile.

          La baza teoriilor privind detoxifierea, stau si rezultatele uimitoare obtinute de Louis Kuhne.

          In zilele noastre, nu este greu sa ne imaginam ce cantitate imensa de toxine se acumuleaza in corpul nostru, preluate prin ingerarea de alimente si bauturi ( inclusiv din apa potabila ) precum si prin respiratie.

          Potrivit teoriei lui Kuhne, toxinele si grasimile in exces se acumuleaza in organism in afara stomacului si intestinelor, in  locuri din care nu mai pot fi eliminate  de catre acesta.

          In traditia multor popoare, baile sunt practicate nu numai in sensul curateniei corporale exterioare ci si pentru eliminarea toxinelor acumulate in organism.

          In Japonia , baile Onsen sunt realizate cu apa minerala incalzita, fara sapun. Traditia cere ca apa sa fie bogata in substante mierale pentru ca tot corpul sa beneficieze de binefacerile sale. De aici s-a dezvoltat si teoria care sustine ca ionii mineralelor continute in apa bailor Onsen interactioneaza cu celulele si substantele din organism, la acest nivel.

          Sauna,  este parte integranta din cultura multor popoare ( plecand din antichitate, de la romani, regasim “baia de transporatie” la finlandezi, rusi, turci, japonezi, chinezi, etc ). Efectul de detoxifiere este realizat prin fortarea organismului in a elimina cat mai multa apa din tesuturi in acest fel drenand si o parte din toxine.

          In anii ‘90, France Guillain, o jurnalista nascuta in Polinesya, cu doctorate in fizica, filosofie si cosmetologie, a scris mai multe carti legate de terapiile naturiste, printre care si “Les Bains Dérivatifs” unde reia, dezvolta si actualizeaza teoriile lui Kuhn. Mai multe detalii gasiti pe : http:// www.bainsderivatifs.fr.

          Ion Detox Foot Spa are ca principiu de functionare schimbul de ioni realizat intre apa si organism. Traditia bailor cu ape bogate in ioni este veche si are la baza o legenda japoneza veche de cca 1600 de ani, conform careia, pe dealurile Ashiyu, un grup de calugari bolnavi si obositi si-au scufundat picioarele intr-o groapa cu apa minerala calda. Dupa aceasta si-au continuat drumul si, cand au ajuns in primul sat, au constatat ca starea lor fizica si psihica se imbunatatise simtitor. Asa s-a ajuns la practicarea pe scara larga in Japonia a bailor de picioare cu apa minerala.

          Exista numeroase opinii pro sau contra teoriei ca pe aceasta cale toxinele din organism sunt eliminate sau nu.

In legatura cu aceasta, numeroase experiente filmate sustin ca apa din bazin se coloreaza nu datorita toxinelor eliminate ci datorita oxidarii electrozilor. O singura intrebare nu a primit inca raspuns:

 

-       De ce, la persoane diferite, coloritul apei este diferit chiar daca electrozii si curentul sunt aceleasi?!

-       De ce colorarea apei are diferite intensitati la diferite persoane ( mai deschis la vegetarieni si nefumatori si mai inchis la omnivori si fumatori ) daca baia este utilizata la aceeasi parametri?!

Ceea ce este cert si dovedit este faptul ca baile ionice de detoxifiere sunt benefice organismului  nostru si nu dauneaza in nici un fel celor care le pot utiliza.

 

          Este dovedit efectul relaxant obtinut in urma utilizarii. Este dovedita de asemenea imbunatatirea circulatiei sangvine in zona picioarelor, disparitia crampelor musculare, tonifierea si schimbarea aspectului pielii precum si relaxarea psihica, somnul linistit, tonusul psihic revigorat. Pentru cei mai multi dintre noi, poate ca toate aceste sunt de ajuns.

AquaFelix


ANPC
Magazin bazat pe OpenCart
Magazinul Aqua Felix © 2023